Veranda|

Bijgebouw

Energie-efficiënt (ver)bouwen? Dan is een veranda een goed idee

20 / 04 / 2022

Vandaag is duurzaamheid meer dan ooit de essentie wanneer u (ver)bouwplannen hebt. Wist u dat een veranda daar 100% op inspeelt? Zo werkt u kostenbesparend én investeert u in uw levenskwaliteit. Hoe dat zit, leest u in deze blog.

Laat u inspireren door de realisaties op onze website, of kom langs in onze showroom voor een eerste gesprek.

Materiaalkeuze is belangrijk

Net zoals bij een gerecht, hangt het resultaat af van de ingrediënten die u gebruikt. Bij Decoranda kiezen we voor de beste prijs-kwaliteit van leveranciers die ver vooruit staan in hun knowhow en aanbod.

Zo zijn de aluminiumprofielen van Reynaers tegelijk slank en knap in afwerking, kennen ze veel draagkracht én zijn ze voldoende technologisch onderlegd om te slagen voor een duurzaamheidstest. Het ultieme bewijs? Dergelijke profielen worden gebruikt in passiefwoningen.

Verwarming, ventilatie en isolatie van uw veranda 

Naast materialen van topkwaliteit, kijken we ook naar hoe we gebruik kunnen maken van de kracht van de natuur. De belangrijkste bron is daarbij uiteraard de zon. Die warmt uw veranda op, met thermisch glas en de juiste buitenzonwering optimaliseren we de binnentemperatuur tot het beste resultaat.

Ook vloer- en dakisolatie zijn belangrijk. Bij elke aanvraag onderzoeken we de mogelijkheden en gaan we voor de meest efficiënte en esthetische oplossing. Zonnepanelen op het dak? Geen probleem, dan berekenen we de dakconstructie op die vraag. Een warmtepomp voor ventilatie? Ook dat is perfect mogelijk.

Nog niet EPB-verplicht

Een uitbouw is (voorlopig) nog niet EPB-onderhevig, op voorwaarde dat de renovatie kleiner is dan 40m2. Dat is goed nieuws voor het budget, want een EPB-verslag laten maken kost al snel enkele honderden euro’s.

Bij nieuwbouw of oppervlaktes groter dan 40m² is EPB-verslaggeving wel verplicht, maar ook daar kan u rekenen op Decoranda voor het in orde brengen van de nodige documentatie. Begeleiding doorheen de verschillende stappen zit mee in onze service.

Investering in levenskwaliteit

Een veranda is meer dan op een energiezuinige manier extra ruimte creëren en uw tuin met uw woning verbinden. De impact op de dagelijkse beleving van uw huis is ongezien. ‘s Ochtends genieten van de ochtendzon en uw tuin tot leven zien komen of ‘s avonds wat langer in de warmte zitten met vrienden of het gezin: het kan allemaal.

Bent u klaar voor de verandering van uw leven?

Meer nieuws

  • 6% BTW Gratis van maart tem juni

  • Renson voorjaarsactie 2024

  • Led actie 2024

© Decoranda 2024 – Webdesign Media-Architect
Privacy Policy | Cookiebeleid